Kunstroute door bewoonsters Begijnhof

Kunstroute door bewoonsters Begijnhof

Een werkgroep bestaande uit bewoonsters van het Begijnhof Breda organiseert in het kader van het jubileum van het 750-jarig bestaan van hun hof van zaterdag 20 tot en met zondag 8 mei een speciale kunstroute langs 11 woningen. De deelnemende bewoonsters beschouwen zichzelf als amateur beeldend kunstenaar, maar toch heeft hun werk soms een bovengemiddeld niveau. Bezoekers van het Begijnhof mogen bij uitzondering gedurende één week via de vensters bij de deelnemende woningen binnenkijken. Deze woningen zijn herkenbaar aan een vlaggetje. De ten toon gestelde objecten bestaan uit keramiek, schilderijen en ander handwerk. handwerk vormde door de eeuwen hen een belangrijke bron van inkomsten voor de voorgangsters van de huidige bewoonsters: de begijnen. Bezoekers kunnen bij de ingang een foto maken als begijn met behulp van een fotobord.

In het weekeind van zaterdag 20 en zondag 21 mei is eveneens een tentoonstelling ingericht met werken van bewoonsters in de Begijnenzaal, Catharinastraat 45a op het hof. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tussen 12.00 en 17.00 uur. Ieder uur zal door en bewoonster een muzikaal of literair intermezzo worden verzorgd terwijl gedurende de middag ook demonstraties kunstschilderen worden gegeven.

De officiële opening van de tentoonstelling en kunstroute wordt verricht door de Wethouder Cultuur van de Gemeente Breda, mevrouw de Bie. De opening is enkel toegankelijk voor genodigden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.