Internationaal wetenschappelijk congres “Begijnenbeweging gisteren en vandaag”

gravure-waalse-kerkOp 23 augustus 2017 wordt een internationaal wetenschappelijk congres gehouden in de Waalse Kerk onder de titel: ‘Begijnenbeweging gisteren en vandaag’. In de ochtend richt de aandacht zich op de historische begijnenbeweging in Europa en meer in het bijzonder in de Nederlanden. De bijdragen worden verzorgd door prof. W.P. Simons (Dartmouth College, New Hampshire, VSA) en dr. C.M.A. Caspers (Titus Brandsma Instituut, Nijmegen).

In de middag staat centraal het fenomeen van de thans opnieuw ontstane begijnhoven in Duitsland, België, Frankrijk en Italië. Deze bijdragen worden verzorgd door Silvana Panciera i.s.m. Martina Bugada en Tilde Silvestri (Italië); Zr. Marianne Goffoël en Rita Fenendael (België) en begijn Brita Lieb (Duitsland).

Het betreft hier lezingen met een wetenschappelijke inhoud die deels ook gehouden zullen worden in de Franse en Duitse taal met simultaanvertaling in het Nederlands. 140 personen uit Nederland, België, Duitsland en Italië hebben zich voor dit congres aangemeld. De congresbundel met daarin de gehouden referaten alsmede vertalingen van deze lezingen verschijnt binnenkort op deze website.

Congresbundel met referaten in de talen zoals deze zijn gehouden op het congres:

Klik hier voor de congresbundel

Lijst van opgegeven deelnemers aan het congres:

Gastenlijst