Internationaal wetenschappelijk congres

gravure-waalse-kerkOp 23 augustus 2017 wordt een internationaal wetenschappelijk congres gehouden in de Waalse Kerk onder de titel: ‘Begijnenbeweging gisteren en vandaag’. In de ochtend richt de aandacht zich op de historische begijnenbeweging in Europa en meer in het bijzonder in de Nederlanden. De bijdragen worden verzorgd door prof. W.P. Simons (Dartmouth College, Hanover USA) en dr. C.M.A. Caspers (Titus Brandsma Instituut, Nijmegen).

In de middag staat centraal het fenomeen van de thans opnieuw ontstane begijnhoven in Duitsland, België, Frankrijk en Italië. Deze bijdragen worden verzorgd door Silvana Panciera i.s.m. Martina Bugada en Tilde Silvestri (Italië); Zr. Marianna Goffoël en Rita Fenedael (België) en begijn Brita Lieb (Duitsland).

Het betreft hier lezingen met een wetenschappelijke inhoud die deels ook gehouden zullen worden in de Franse en Duitse taal met simultaanvertaling in het Nederlands. Voor dit congres is een aantal personen uitgenodigd. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het secretariaat van het Begijnhof (congres@begijnhofbreda.nl) en ontvangen een uitnodiging zolang er ruimte voor beschikbaar is. Er zijn voor bezoekers geen kosten verbonden aan dit congres.