Kerst

07-27Op zondag 17 december 2017 tussen 12.00 en 18.00 uur wordt op het Begijnhof het traditionele evenement Kerst met Anton Pieck gehouden.

Binnen het historische decor van het Begijnhof brengt een toneelroute, geschreven door Jan Jonk, de negentiende-eeuwse leefwereld van de Bredase begijnen tot leven. Bezoekers treffen onder andere de portierster, novicen, de kosteres en de misdienaar, de hofmeesteres en het college van voogden en nog vele historische figuren aan. Bezoekers kunnen zich bij de ingang van het hof aanmelden om aan deze route deel te nemen. De regie is in handen van Simone de Kuyper.

In de Waalse Kerk en de Catharinakerk vinden gedurende de middag verschillende muziekoptredens plaats. Bij goed weer zingt ook een zangerskwartet buiten.

Op diverse locaties op het Begijnhof zijn klassieke ambachten te bezichtigen. Naast het Begijnhofmuseum, dat deze middag gratis toegankelijk is, demonstreren medewerkers van het Nederlands Drukkerij Museum hoe in het verleden drukwerk werd gemaakt. Ook het Miniatuurmuseum in het poortgebouw van het Begijnhof is deze middag gratis te bezichtigen.  In de tuin van de voormalige pastorie, waar een kleine kerstmarkt is opgesteld, laat Smederij van der Woerd zien hoe, met hamer en aambeeld, smeedwerk wordt gemaakt. Op de binnenplaats van het kleine hof demonstreert De Papiermaecker uit Exloo hoe geschept papier wordt gemaakt. Ook zullen enige kerstversnaperingen te verkrijgen zijn.

Kerst met Anton Pieck op het Begijnhof Breda