Kerst

Na geslaagde edities op de begijnhoven van Diest, Leuven, Kortrijk en Turnhout organiseert het Begijnhof Breda voor de derde keer de activiteit ‘Begijnhof bij kaarslicht’. Op zaterdagavond 15 december 2018 blijft de poort van het Begijnhof open tot 22.00 uur. Het 16e-eeuwse hof wordt met meer dan 2.000 kaarsen verlicht, terwijl de gevels worden aangestraald met ledverlichting. Achter het tweede raam rechts is een kerststal te bezichtigen. Het hof is versierd met onder andere een grote kerstboom en een levensgrote kerststal. Studenten van de opleiding Bloem & Styling van het Prinsentuin College (MBO) hebben aan de wandverlichting festoenen aangebracht terwijl onze vrijwilligers de deuren van de woningen hebben versierd met groene kersttakken.

Op het Bredase hof hebben gedurende meer dan zeven eeuwen ongeveer 900 begijnen gewoond. De laatste overleed in 1990. Speciaal voor deze gelegenheid is een begijn vanuit de hemel neergedaald. Zij heeft in het Begijnhofmuseum haar intrek genomen. Het Begijnhofmuseum in woning nr. 29 is deze avond vrij te bezichtigen evenals de mooie Catharinakerk.

Op die historische binnenplaats van het Begijnhof verzorgt de Koninklijke Zangvereniging Bredaas Mannenkoor een drietal petit concerten om 19.15 uur, 20.15 uur en 21.15 uur bestaande uit het meest sfeervolle kerstrepertoire. De toegang is gratis.