Kruidenwandelingen

Kruidenwandeling in het Begijnhof

Op de zondagen 21 mei – 18 juni -23 juli – 20 augustus -17 september-22 oktober kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een kruidenwandeling in het Begijnhof. Onder begeleiding van Fran Husstege ontdekt u welke rol kruiden kunnen spelen in het dagelijks leven.

Fran Husstege is als natuurwerker dagelijks bezig met natuur, om de verbinding te leggen tussen het welzijn van mens en de aarde. De Begijnen maakten vroeger dagelijks gebruik van hun kruidentuin om te koken en om mensen te helpen in hun ziekenzorg. Gezondheid en geneeskracht kwam toen direct van moeder aarde om mensen te helpen of te ondersteunen bij ziekteprocessen en ongemakken. En zoals de kruiden ieder seizoen, iedere maand groeiden en bloeiden ten tijden van de Begijnen, zo doen zij dat  nu nog steeds.

Sluit u aan bij de kruidenwandeling die start op de genoemde data om 11.00 uur. Deelnamekosten zijn 2 euro per persoon inclusief een kopje kruidenthee van een besproken kruid. Verzamelen voor het Begijnhofmuseum. Aanmelden vooraf is niet nodig.