Opera-uitvoering in de open lucht - Begijnhof Breda
16120
page,page-id-16120,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Opera-uitvoering in de open lucht

_logogrootscan

Opera-uitvoering in het Begijnhof in de open lucht verzorgd door de Stichting Bredase Opera onder leiding van dirigent Lex Wiersma, met koor, 9 solisten en een orkest. Uitgevoerd wordt de opera Le Comte Ory van Rossini. De opera wordt semiscenisch uitgevoerd en gesitueerd tegen het natuurlijke decor van de historische bebouwing van het Begijnhof. De toeschouwers vinden hun zitplaats op een kleine tribune die geplaatst wordt op het bleekveld van het hof.

De uitvoering op 23 juni is uitsluitend toegankelijk voor genodigden.

De uitvoeringen op 24 en 25 juni (aanvang 20.00 uur) zijn tegen betaling van entree voor iedere geïnteresseerde toegankelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via de VVV (locatie Willemtraat en Grote Markt) alsmede de winkel van het Begijnhofmuseum. De kosten per kaart bedragen € 15,-. Er zijn per avond slechts 300 kaarten beschikbaar die verkocht zullen worden op volgorde van aanvraag. Bij uitvoering in de open lucht is men uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. In de middag voor de voorstelling wordt vastgesteld of uitvoering verantwoord is. Dit wordt gepubliceerd op de website van het Begijnhof. Men dient zich hoe dan ook te kleden rekening houdend met eventueel veranderende weersomstandigheden. Bij onverhoopte annulering van de voorstelling wordt het entreegeld geretourneerd.

Rolverdeling:

Graaf Ory  

Jan Willem Schaafsma

La Comtessa

Maartje Rammeloo

Raimbaud  

Martijn Sanders

Gouverneur       

Willem de Vries

Ragonde      

Anita Dur

Alice  

Ula Biela

Isolier    

Bram de Pauw

1e Coryphee  

Erik Bomers

2e Coryphee 

Jan Willem van der Hagen

Opera Le comte Ory