Begijnhofconcert

BEGIJNHOFCONCERT OP ZONDAG 2 JUNI 2019

In 2017 herdacht het Bredase Begijnhof met tal van activiteiten het 750-jarig bestaan. Ooit waren er ongeveer 1000 begijnhoven of begijnenconventen in Europa waarvan de oorspronkelijke instellingen opgeheven zijn, met uitzondering van die van Breda. De instelling die thans het Begijnhof beheert, is nog steeds dezelfde die in 1267 gronden ontving van de heer van Breda om daarop het eerste begijnhof te bouwen. Sinds 2011 wordt jaarlijks een Begijnhofconcert gehouden. Diverse Brabantse orkesten hebben dit concert verzorgd zoals Sophia’s Vereeniging Loon op Zand,  de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende en de Harmonie Amor Musae Prinsenbeek, onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.

Op zondag 2 juni 2019 wordt het negende Begijnhofconcert verzorgd door het Militair Academie Orkest in samenwerking met het combo Marley Gras. U kunt zich voor dit gratis concert aanmelden via begijnhofconcert@begijnhofbreda.nl

Het Begijnhofconcert 2019 wordt gehouden in het weekend dat in Breda het jaarlijkse Jazzfestival plaatsvindt. Het repertoire van het concert is daarop aangepast. Het Militair  Academie Orkest in samenwerking met combo Marley Gras voert naast enkele klassieke stukken ook werken uit van Bob Marley, Ed Sheeran en Ray Charles. Het Militair Academie Orkest is een gelegenheidsorkest samengesteld door tamboer-maître Caspar Versluis bestaande uit het Kadetten Tamboer Korps “Prins Bernhard” in samenwerking met muzikanten van de Koninklijke Militaire School Brussel en beroeps- en amateurmuzikanten uit de regio Breda. Het geheel staat bij dit concert onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars.

Bij twijfel over de weersomstandigheden vindt u op deze website informatie over de doorgang van het concert op het Begijnhof zelf danwel in de sporthal van de Koninklijke Militaire Academie. Op militair terrein is legitimatie verplicht.