Begijnhof in kerstsfeer 2022

Begijnhof in kerstsfeer

Op zondag 18 december 2022 wordt tussen 12.00 en 18.00 uur de activiteit Begijnhof in kerstsfeer gehouden. De activiteit bedoelt de kerstsfeer uit grootmoeders tijd op te roepen. Het hof is versierd met groen en op het midden van het veld, waar ooit de begijnen hun was bleekten, prijkt een verlichte kerstboom. Ook is -uiteraard- de levensgrote kerststal te bezichtigen.

Op het Begijnhof blijft de rust behouden. Een enkel kraampje is neergezet waar een kerstkaart of kleine kerstattentie te koop is. De opbrengst van de kerstkaarten gaat naar de Stichting KIKA. Op het hof treft u zangers kwartet De Vier, dat speciaal voor u een lied of wens zingt. Ook een accordeonist brengt er in klank de kerstsfeer tot leven.

Kinderen zijn tijdens deze kerstactiviteit bijzonder welkom op het begijnhof. Zij kunnen een bezoekje brengen aan het miniaturenmuseum in het poortgebouw, waar tientallen poppenhuizen en miniaturen te bezichtigen zijn.

In het Begijnhofmuseum is te zien hoe de Bredase begijnen vroeger leefden. In de opkamer is één ‘echte’ begijn aanwezig die een borduurwerkje maakt.

Ook de Catharinakerk op het hof is opengesteld. Er klinkt nostalgische kerstmuziek. De volgende optredens worden gehouden:

12.00 uur         Muzikaal ensemble Duolissimo+

13.00 uur         Muzikaal ensemble Duolissimo+

13.30 uur         Anna Karnovska, sopraan, Olga Prosolenko, mezzosopraan en Olga de Kort, orgel

14.00 uur         Gemengd koor Nootwaar

14.30 uur         Olga de Kort, orgel

15.00 uur         Gemengd koor Nootwaar

16.00 uur         Muzikaal ensemble Giocoso

16.30 uur         Anna Karnovska, sopraan, Olga Prosolenko, mezzosopraan & Olga de Kort, orgel

17.00 uur         Muzikaal ensemble Giocoso

17.30 uur         Olga de Kort, orgel

De opening van de activiteit Begijnhof in kerstsfeer vindt plaats om 11.00 uur met een optreden in de Catharinakerk van het koor van de Bredase Opera.

In de Begijnenzaal kunt u genieten van een warme chocolademelk, erwtensoep of glühwein. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan de voedselbank. In de zaal vinden de volgende muziekoptredens plaats:

13.00 uur         Anna Karnovska, sopraan, Olga Prosolenko, mezzosopraan & Olga de Kort, piano

15.00 uur         Olga de Kort, piano

16.00 uur         Anna Karnovska, sopraan, Olga Prosolenko, mezzosopraan & Olga de Kort, piano

Kinderen (en hun (groot)ouders/ verzorgers) zijn voorts welkom in de bovenzaal, waar spannende kerstverhalen worden verteld. Zij mogen een kerstster of -engel knutselen met een goede wens voor de toekomst.

De activiteit Begijnhof in kerstsfeer is gratis toegankelijk en ook de musea en de kerk op het hof zijn vrij te bezoeken.