Kruidenwandelingen

Kruidenwandeling in het Begijnhof

Op de zondagen, 28 april, 26 mei, 30 juni, 22 juli, 28 juli, 25 augustus en 29 september 2019 kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een kruidenwandeling in het Begijnhof. Onder begeleiding van Fran Husstege en Marjolein de Boer ontdekt u welke rol kruiden kunnen spelen in het dagelijks leven.

Fran Husstege is als natuurwerker dagelijks bezig met natuur, om de verbinding te leggen tussen het welzijn van mens en de aarde. Iedereen met interesse in de kruidentuin van het Begijnhof en open staand voor de kracht van de natuur, is van harte welkom. Tijdens de kruidenwandeling ontdek je welke rol kruidenplanten kunnen spelen in het dagelijks leven. Fran legt tevens verbinding tussen het menselijk welzijn en de kracht van de aarde.

750 jaar kruidenkennis
De Bredase begijnengemeenschap heeft een ononderbroken geschiedenis van 750 jaar. Deze Begijnen maakten vroeger dagelijks gebruik van hun tuin om te koken en om mensen te ondersteunen bij ziekteprocessen en ongemakken. Fran Hüsstege: “De kruidentuin was een belangrijke bron van gezondheid om te koken en om mensen te helpen in hun ziekenzorg. Geneeskracht kwam rechtstreeks van moeder aarde.”

Kruidenwandelingen van 11.00 tot 12.00 uur. Deelnamekosten: 2 euro. inclusief een kopje kruidenthee van een besproken kruid. Verzamelen bij het begijnhofmuseum. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer info www.frannatuurlijk.nl