Onthulling herdenkingsmonument 750 jaar Begijnhof

Op zondag 12 juni 2016, om 11.00 uur, wordt het zesde Begijnhofconcert gehouden. Dit concert zal worden uitgevoerd door de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage onder leiding van dirigent Geert Schrijvers. Vioolsoliste is Marie de Thouars. Het is helaas niet meer mogelijk om voor dit concert plaatsen aan te vragen. Vanwege de weersomstandigheden wordt het concert gehouden in de Grote Zaal van het Kasteel van Breda. Houdt u er rekening mee dat u zich moet legitimeren om te kunnen worden toegelaten tot het terrein van de KMA.

Het Begijnhofconcert ontstond in 2011 uit een initiatief van het bestuur van de Stichting het Begijnhof dat deze concertreeks ziet als een opstap naar de viering van het 750 jarig bestaan van het Begijnhof in 2017. De rechtspersoon “Begijnhof Breda” werd opgericht op 22 maart 1267 en bestaat ononderbroken tot op de dag van vandaag. Het Begijnhof Breda is daarmee de oudste instelling van Brabant. Eerdere Begijnhofconcerten werden uitgevoerd door de Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand, Koninklijke Zangvereniging Breda’s Mannenkoor, de Bredase Opera en de Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende.

De Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage is opgericht in 1871 en heeft vanaf het begin een grote rol gespeeld in de gemeenschap van Princenhage. Het orkest heeft vaak een ambitieus jaarprogramma waarin grote projecten een belangrijke plaats innemen. Het groot orkest van de Koninklijke Harmonie Cecilia staat onder leiding van dirigent Geert Schrijvers. Op het Begijnhof worden werken uitgevoerd van diverse componisten, onder andere Camille Saint-Saëns, Nikolai Rimsky-Korsakov en Alfred Reed.